English Story Book

Sesekali tukar bahan bacaan anak dalam bentuk cerita. Yang ni semua cerita binatang. Gambar bewarna dan ayat simple saja. Satu set ada 16 buah buku. Kalau nak beli sebuah pun boleh tapi set lagi jimat postage Jom hadiahkan kat anak-anak. […]

Read more →

Ziyad & Tiger – Milipede Hunt

MashaAllah‼ BUKU BARU lagi…😍🥳 Kita kan memang dah tahu, cara paling mudah nak sampaikan mesej pada anak kecil adalah melalui CERITA.. Apa mesej dalam BUKU “Ziyad&Tiger:Millipede” ni❓ ✅Agar anak realise aktiviti di luar is FUN! ✅ Aktiviti mudah di laman […]

Read more →

MAISYA AND HER GRANDPARENTS

Maisya invites little children to explore about different tastes in food, colours, shapes, and sounds un very beautiful illustrations. There are so many things that can be discusses in every pages. Allah swt has explained in The Holy Book, Al-Quran […]

Read more →

ZIYAD & TIGER : ANIMALS FROM THE QURAN

-integration of science and Quran-good facts on animals-encourage children to use islamic words of tasbeeh, tahmeed and takbir-Ponder the greatness of Allah on creating the animals-big interesting illustrations -suitable for read aloud or casual reading to children age 0-4years-independent reading […]

Read more →

ALLAH’S LITTLE STAR

ANAK BELAJAR DARI RITMA LAGU KANAK-KANAK.. Menyanyikan lagu kanak-kanak seperti twinkle-twinkle little star memang menyeronokkan!.Buku Allah’s Littke Star ini sangat menarik untuk dibacakan pada bayi dan kanak-kanak usia 3 tahun ke bawah. Bukan saja menghiburkan dengan lirik lagu yang kanak-kanak […]

Read more →

MY AMAZING SUPERPOWER

KENAPA SUPERHERO MENJADI FOCUS? Dr Ana mempunyai 3 orang anak lelaki. Jadi permainan kereta, cerita superhero, mainan pedang and pistol memang menjadi kegemaran. Cumanya Dr Ana ni risau la sikit bila lihat anak no 3 obses sangat dengan superhero macam […]

Read more →

THE GIRL AND THE BOOK

🍀Menceritakan tentang seorang budak perempuan yang sangat rapat dengan buku kegemarannya. Dia membacanya setiap hari. 🍀Selapas membesar dan berkeluarga, budak perempuan tadi semakin melupakan buku kegemarannya. 🍀Sesuatu terjadi membuatkan budak itu kembali mencari bukunya… Untuk tahu selanjutnya dapatkan buku TheGirl […]

Read more →

ZIYAD&TIGER:LIGHT BULB !

Satu isu kanak-kanak sekarang adalah tidak yakin dengan KEBOLEHAN diri mereka. Satu cara nak BOOST self esteem anak adalah melalui buku cerita😍😍 Sebab itu ada buku Ziyad&Tiger:Light bulb! Nak ajak anak-anak kecil: 1. YAKIN dengan kemampuan diri mereka2. Meraikan mereka […]

Read more →