Shop Now!!

Kami adalah pembekal barangan kanak-kanak muslim di Malaysia. Secara umumnya,pendidikan selalu dikaitkan dengan proses pengajaran dan pembelajaran sesuatu kemahiran, penyampaian ilmu dan juga penerapan nilai.

Dalam konteks kanak-kanak, pendidikan perlu dilihat sebagai proses yang berterusan di mana perkembangan seseorang kanak-kanak yang mempelajari apa sahaja yang ada di persekitaran dan dengan ilmu atau kemahiran yang diperolehi diaplikasikan dalam kehidupan seharian.

Di sini kami ada menjual pelbagai jenis barangan pendidikan. Antaranya adalah flip card, buku cerita kanak-kanak dalam bahasa melayu dan bahasa inggeris, buku cerita islamik, buku matematik, kamus, buku aktiviti, buku mengaji, buku jawi, koleksi poster, bahan bantuan mengajar, softbook dan sebagainya

Blog ini bukan sekadar menjual tetapi menyebarkan perkongsian ilmu parenting, tips dan pendidikan anak-anak. Manfaat dikongsi bersama.

ARTIKEL TERKINI

BUKU AKTIVITI SYOKNYA SOLAT ini dilengkapi dengan aktiviti yang menarik dan berinteraktif. Ia juga sesuai digunakan untuk anak-anak yang baru atau mahu belajar tentang solat, tayammum dan berwuduk 😊 ada juga extra tambahan seperti latihan dan aktiviti menarik… Nak? 😁 […]
Tercari cari barang nak deko bilik? Nak sesuatu yang unik? Apa kata letak lampu Al Quran Midnight.. Nak dengar Azan setiap kali waktu Solat? TENANG JE HATI DENGAR AZAN SETIAP WAKTU DI RUMAH 🎉🎉.DENGAR ALUNAN QURAN DARI 25 QARI TERKENAL […]
Kalau kita HADIAHKAN SEJADAH COMEL untuk anak tersayang pada hari lahir atau sebagai REWARD kepada usahanya kerana habis Iqra’1, bangun awal, bilik kemas atau apa sahaja kejayaan mereka, mesti diorang suka kan? Kanak-kanak boleh dibentuk dengan akhlak yang baik sejak […]
📓 BUKU TEROKA SAINS 2 mampu memupuk minat membaca generasi muda sekaligus PEKA dengan alam sekeliling mereka dengan fakta pelik, unik & kelakar tentang Haiwan. Bila dah TERSEMAI minat membaca, maka mak ayah tidak lagi pening kepala untuk MENGAJAK anak-anak […]
Tahukah anda buku Teroka Sains 1 dan 2 boleh dijadikan ‘bedtime story’ untuk anak-anak? 👉 Tahukah anda bedtime story yang santai dapat membantu anak anda mendapat tidur yang bagus? 👨‍👩‍👧‍👦 Ia juga dapat merapatkan hubungan ibu bapa dan anak-anak jika […]
This book is about a little Safeeya who is an observant that always ponders and amazes about the natures around her. The nature reminds her about the greatness of Allah. Price: RM15Pages: 31 pages include cover page Berminat? http://www.wasap.my/60122825665/SafeeyaKitty
Perasan tak mommies? Bila dah dewasa ni pun kadang-kadang ada antara kita cepat stress bila ada problem. Semua org ada problem masing-masing. Cuma cara kita ‘handle’ dan ‘solve the problem’ tu yang SANGAT penting.Lepas banyaaaak research dibuat, ‘problem solving skills’ […]